PRODUKTINFORMATION

Med över 27 000 artiklar i vårt sortiment är nyckeln en logisk kategorisering för att Ni ska uppleva butiken som enkel och smidig att handla i. Vid frågor om våra produkter eller produktkategorier är Ni givetvis välkomna att höra av Er till vår kundtjänst, kundtjanst@kontors24.se.

Här nedan finner Ni korta förklaringar till vissa av Kontors24.se’s kategorier för att Ni smidigare ska hitta det Ni söker. Till en del kategorier finner Ni mer allmän produktinformation och guider för att förenkla Er inköpsprocess.

Papper Pappersformat

Innehåller artikelbenämningen ett "H", t ex A4H, innebär det att pappret är hålat.

Pappersformat

Grundformat för papper är A0 med sidmåtten 841x1189 mm där ytan uppgår till 1 kvadratmeter. A1-A7 erhålls genom halvering av närmast större format parallellt med kortsidan. Siffran 1-10 anger hur många gånger grundformatet A0 ska skäras eller vikas för att ge nämnda format. A4, 210x297 mm, är för affärsbrev och kontorsbruk det vanligast förekommande formatet. 

Här till höger finner ni måtten för de olika pappersformaten.

Papperskvalité

För att avgöra ett pappers kvalité tittar man främst på dess vikt, vilket indirekt avgör papprets tjocklek, där ett tjockare papper oftast ger en mer exklusiv känsla. Andra egenskaper som avgör ett pappers kvalité är faktorer som vithet och opacitet (hur pass genomskinligt pappret är). Olika egenskaper som är bra för olika tillämpningar. Glatta och vita papper är bra för att framhäva bilder, medans ett obestruket, matt, papper med något mindre vithet framhäver texter på bästa sätt.

Kuvertformat

Format för kuvert, påsar och dylikt fungerar likt pappersformat där varje siffra indikerar ytterligare en halvering. Formatet anges med bokstaven B, C eller E åtföljd av en siffra. B-, C- och E-format passar motsvarande A-format utan att detta behöver vikas. C-format anses vara huvudformatserien för kuvert. E-formaten används främst som fönsterkuvert men kan även användas som innerkuvert till C-kuverten. B-formatet är den största serien och används främst som ytterkuvert till C-kuvert.

Nedan finner ni måtten för de olika kuvertformaten.

kuvertformat 

kuvertformat_fonster 

Bläck- och tonerguide.

För närvarande har Kontors24.se ingen smart sökfunktion för bläck- och tonerpatroner. Maila kundtjänst (kundtjanst@kontors24.se) er skrivare med benämning så återkommer dem till er med aktuella patroner.

Som inloggad kund kommer du efter första beställningen av bläck och toners kunna plocka fram aktuella patroner ur din orderhistorik.

Maskintillbehör

När det gäller maskintillbehör och val av skrivarpatroner finns det många fallgropar och mycket att tänka på. Vad som är bäst för er beror helt på vad ni ska använda skrivaren och skrivarbläcket till. Kompatibla patroner lämpar sig bäst för enklare dokument med svart text medan märkespatroner oftast håller en högre kvalité och lämpar sig bättre om man skriver ut dokument med bilder och foton. Märkespatroner är dyrare men erbjuder en utskriftskvalité betydligt bättre än övriga alternativ. Kontors24.se erbjuder oftast både orginalpatroner och kompatibla patroner.

Datortillbehör

Här kategoriseras alla våra artiklar som Ni kan tänkas vara i behov av till Er dator. Allt från bildskärmar och tangentbord till programvaror och datorrengöring.

Kontors24.se erbjuder ett stort utbud av kvalitativa kontorsmaskiner så som skrivare, dokumentförstörare, telefoner etc. Allt under denna kategori.

Skolsortiment

Under skolsortiment har vi samlat alla våra produkter som i första hand är tänkta för skola och förskola etc. Givetvis hindrar inte detta att många av produkterna kan vara användbara i andra sammanhang.